Инсталација

Инсталација издања 24.02.0 ООоТранслит и новијих у LibreOffice 24.2.0 и OpenOffice.org издања 4.0 и новија обавља се једноставно попут инсталације било ког програма на Виндоузу.

Довољно је да преузмете датотеку најновијег издања додатка на свој рачунар, двокликнете на њу, прихватите лиценцу и завршите процес инсталације следећи једноставно упутство на екрану. Ово се све своди на пар кликова, рачунајући ту и само преузимање.

НАПОМЕНА: Инсталација на портабилни LibreOffice и OpenOffice.org се нешто разликује од ове процедуре. Наиме, нема корака са двокликом на датотеку већ се она отвара из Extension Managera. Погледајте овде како се то ради.

Погледајте следеће видео упутство за инсталацију (препоручујем да укључите HD и погледате видео преко целог екрана).

Уклањање

Ако у било ком тренутку, из било ког разлога пожелите да уклоните ООоТранслит са свог рачунара, изаберите ставку Extension Manager из менија Tools OpenOffice.org-а, изаберите ООоТранслит у списку инсталираних додатака и кликните на дугме Remove.

Овај поступак можете видети на доњем видео упутству за уклањање (препоручујем да укључите HD и погледате видео преко целог екрана).

Надоградња

Надоградња претходно инсталираног издања додатка ООоТранслит новим издањем не разликује се много од поступка инсталације.

Преузету датотеку додатка треба покренути дуплим кликом, на питање OpenOffice.org Extension Manager-а да ли корисник жели да изврши замену постојећег издања додатка новим треба одговорити потврдно, након тога прихватити лиценцу и окончати уобичајену инсталацију.

Надоградња ООоТранслит 0.4.0-rc2 на издање 0.4.0
Надоградња ООоТранслит 0.4.0-rc2 на издање 0.4.0

Цео овај поступак можете видети и на доњем видео упутству за надоградњу (препоручујем да укључите HD и погледате видео преко целог екрана).

Инсталација на портабилни ООо

Уколико користите портабилну верзију OpenOffice.org, ООоТранслит можете инсталирати тако што из менија Tools изаберете ставку Extension Manager. Након овога кликните на дугме Add, пронађите преузету датотеку OOoTranslit_0.4.0.oxt, изаберите је и отворите. OpenOffice.org ће додати одговарајући toolbar.