Уркетове скрипте и алати [тренутно 14 - најновије addspam 1.0pre8 и rsig 0.1.10 од 12-XII-2004]

23. јануар 2004: Како сам обезбедио хостинг и домен за презентацију, ево и мојих пројеката на новој адреси. Тренутно нисам „похватао“ снимке екрана ниже излистаних алата, али ћу то учинити ускоро (прво да поставим комплетну презентацију :)

У припреми је модификована скрипта gps која уместо из /var/log/messages лога чупа статистичке податке из /var/log/ppp-usage (биће приложен и алат за формирање овог лога извлачењем података из системског лога).


Веза Величина Зависност Опис
RSig 0.1.8
RSig 0.1.10 ново
2.874
3.890
xmmsctrl Perl скрипта за динамичко прављење потипса који се умећу у електронске поруке и које могу садржати:
  1. јединствени кориснички потпис (~/.signature)
  2. информацију о мултимедијалном статусу рачунара, и то:
    • слушање музике (xmms и BMP)
    • гледање видео материјала (MPlayer и xine)
    • слушање радио програма и гледање телевизијског програма (tvtime, XDTVe (XawDecode), XawTV, fftv)
  3. случајно изабрани таг из предодређене датотеке са таговима
Омогућено је лево, десно и централно равнање текста.
Иницијално писана за употребу уз Sylpheed Claws, али предпостављам да се може користити и уз друге програме (напомињем да не знам како јер их не користим!).
AddSpam 1.0pre6 и AddSpam 1.0pre8 ново 4.015
4.903
Getopt::Long Perl скрипта замишљена тако да аутоматски додаваје адресе е-поште спамера са дискусионих група из Sylpheed Claws-а у филтер сервера leafnode 2. Омогућено је издвојено додавање адреса или директним прослеђивањем адресе скрипти, или прослеђивањем апсолутне путање до датотеке поруке у којој се адреса спамера налази у заглављу „Пошиљалац:“ (eng. From:).
Детаљније упутство за постављање скрипте у функцију налази се н апочетку кôда скрипте.
ViewAll 0.3 1.346 Getopt::Long
Pod::Usage
yEncoder
Bash скрипта за Sylpheed Claws. Намењена је аутоматском декодовању и приказивању прилога у порукама. Од кодовања су подржани yEncode и UUEncode, док су од формата записа датотека подржани текстуални (txt, nfo, htm и html) и графички (png, jpg, jpeg, bmp, tif, tiff и gif).
Постоји напреднија скрипта за преглед прилога textviewer.sh (више информација о њој на Sylpheed Claws сајту).
2ascii 0.3 1.306 X-Chat X-Chat Perl скрипта која врши претварање унетих латиничних и ћириличних знакова у асоцијативни ASCII распоред пре слања на ИРЦ сервер. Био сам приморан да напишем ову скрипту због немогућности неких особа које користе друге ИРЦ клијенте који не подржавају УТФ-8, да исправно виде моје поруке, и моје жеље да не учим под старе дане да пишем „сх“ за „ш“, „цх“ за „ч“, „цј“ за „ћ“ и друге комбинације. Овако једноставно не размишљајући о тренутно активном распореду тастатуре, истовремено, без промене распореда, могу да у GAIM-у ћаскам са пријатељима ћирилицом, а да истовремено у Икс-Чету шаљем сређене латиничне поруке.
FluxWGen 1.0pre2 1.698 у овој скрипти су коришћене само наредбе баш-а Bash скрипта намењена прављењу подменија са корисничким позадинама за радну површину која се уграђује у мени FluxBox-а. Омогућено је аутоматско додавање и садржаја поддиректоријума. У листу позадина се додају само битмапе које су типа image.
FluxFedora 1.2 6.698 FluxBox 0.9.7 Ово је тема за FluxBox коју сам урадио прерадом теме FluxBluecurve. У верзији 1.2 је у пакету спакован и печ tiledpixmap за FluxBox 0.9.7. Сажети приказ изгледа теме можете да погледате овде, а комплетан изглед дотераног радног окружења који ја користим можете да видите на овом снимку екрана. Напомињем да за иконице на радној површини користим XtDesk а иконице су углавном jimmac.
GPS 0.0.8 5.074 Date::Calc Perl скрипта намењена прављењу статистике употребе Интернет веза и потрошње времена и новца на основу информација добијених извлачењем из дневника рада система под ГНУ/Линуксом (/var/log/messages).
Ово је застарело, препоручујем употребу неког другог лог анализатора који можете пронаћи на FreshMeat.net.
mp32web 0.0.3 2.422 MP3::Info
MP3::Tag
Perl скрипта која из ID3 тага mp3 нумера извлачи потребне податке (назив извођача, назив нумере, редни број нумере на албуму, величину датотеке и квалитет компресије) и од добијених података прави прегледну листу у ХТМЛ формату. Подржани су IDv1 и IDv2.
cxtheme 2.026 Xdialog Графички изборник курсорских тема за X11 који користи Xdialog графичке библиотеке, писан у bash-у.
XWvDial 2.466 Xdialog Графички изборник конекција за WvDial који користи Xdialog графичке библиотеке, писан у bash-у.
Препоручујем употребу GtkDial-а!
digicam 592 Xdialog
GTKam
НАПОМЕНА: Није потребно ако се исправно инсталира libgphoto2!
Перл скрипта за приступ дигиталној камери повезаној на УСБ порт преко ПТП протокола.
Аутоматско проналази УСБ порт на који је камера повезана и поставља одговарајуће привилегије порта за приступ камери са корисничког налога. По прилагођавању дозвола се покреће ГТКам. Потребан је и Xdialog за приказивање информација о томе да ли је камера пронађена и где се налази, или није пронађена.
Наменски написана за моју камеру HP PhotoSmart 735
kamera 0.3 1.267   Скрипта за аутоматско пребацивање снимљеног материјала са дигиталне камере повезане на УСБ порт у УСБ драјв моду.
Ова скрипта је намењена дигиталном фотоапарату HP PhotoSmart 735 и уз мење модификације се може користити и за друге камере.
Верзија 0.3 доноси прорачуне времена за укупан број датотека, парцијално за ЈПГ и АВИ формат, укупну величину и парцијалну величину, и дотеран испис података.
lircrc 0.6 3.142 LIRC Конфигурација за управљање рачунаром помоћу даљинског управљача који долази уз ТВ тјунер Leadtek WinFast XP 2000 Deluxe (модел даљинца је Y0400046) путем ЛИРЦ-а. Контролише јачину звука преко ALSA звучног система, xmms, mplayer, tvtime, xawdecode и radio. Тестиран и ради на мојој конфигурацији ;) » (Slackware 9.1, kernel 2.4.24, FluxBox 0.9.8, LIRC 0.7.0pre2, ALSA 1.0.2)
divxcd 0.1.5 3.657   Perl скрипта за гледање DivX филмова са CD медијума. Наменски писана за коришћење уз даљински управљач. Довољно је ставити CD са филмом у фијоку CD уређаја и покренути скрипту. Аутоматски ће бити монтиран CD уређај, пронађена видео датотека, одговарајући превод и биће покренут MPlayer са одговарајућим параметрима за енкодовање превода. Постоје опције за демонтирање и избацивање медијума након репродукције (видети -help опцију).
За потпуни доживљај препоручујем употребу уз конфигурацију lircrc 0.6 ;)
Број посета пројектима од постављања 25. децембра 2003. године је 3450
Copyleft 2002-2006 Александар Урошевић
Valid XHTML 1.0 Transitional + Valid CSS